PaintExpo Eurasia 2015 Fuarı





PaintExpo Eurasia 2015 Fuarı 15-17 Ekim 2015 tarihleri arasında gerçekleşecektir.

Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı İstanbul’da (Türkiye) katılımcıların ve ziyaretçilerin ikinci kez beğenisini topladı.

PaintExpo Eurasia iyi yapılandırılmış ve yüksek potansiyele sahip bir fuardır.

Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı’nın Türkiye ve bölgedeki ayağını oluşturan ve 12-14 Eylül 2013 tarihilerinde İstanbul’da düzenlenen Paintexpo Eurasia 2013 Fuarı’nda Yakut Makina ve Zincir San. Ltd. katılımcı olarak yer aldı. 2011 yılında yapılan fuara göre ziyaretçi sayısında ufak bir düşüş olmasına rağmen, fuar hem Yakut Makina ve Zincir San. Ltd. Genel Müdürü Bahadır Yakutlu’nun hem de fuara katılan ortalama 100 katılımcının tamamının beğenisini topladı.



3. Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı,     15–17 Ekim 2015 İstanbul

PaintExpo Eurasia büyüme yolunda

PaintExpo Eurasia fuarı, kendini günden güne daha fazla Batı ile Doğu’nun buluştuğu noktadaki bilgi ve tedarik platformu olarak kabul ettiriyor. 15–17 Ekim 2015 tarihlerinde yapılacak olan üçüncü Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarı’nda daha Haziran ayı ortasında, bir önceki fuarda kullanılan alanın yüzde 90’a yakın bölümü rezerve edilmişti bile. 16 ayrı ülkeden katılacak firmalar, ön işlemden boyamaya, toz kaplamaya ve kalite kontrolüne kadar proses zincirinin tüm yelpazesini temsil ediyorlar.

Otomotiv, mimari, enerji, eğlence, beyaz eşya ve ev aletleri, plastik imalat, tüketici elektroniği, yan sanayi veya başka sektörler olsun – boyamanın veya toz kaplamanın kalitesi, maliyeti ve çevre dostu özellikleri, gerek üreticiler, gerek boya ve kaplama hizmetleri sunan şirketler için eşit ölçüde, önemi gittikçe artmaya devam eden bir rekabet faktörü haline gelmekte. Hedef, bir yandan fonksiyon ve görünüm özellikleriyle ilgili gittikçe daha yüksek beklentileri karşılarken, aynı zamanda boyanan parça başına birim maliyetini azaltmak ve daha sürdürülebilir bir şekilde boyama ve kaplama yapmaktır. Bunu başarmanın önkoşulu, mevcut boyama proseslerinin tutarlı bir şekilde optimize edilmesidir. Bu hedefe yönelik çözümler 15–17 Ekim 2015 günlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılacak olan PaintExpo Eurasia fuarında sunulmakta.

Daha büyük ve daha uluslararası
Endüstriyel Kaplama Teknolojileri Fuarlarının üçüncüsü bu yıl ilk defa İstanbul Fuar Merkezi’nin 9 numaralı salonda ve dolayısıyla ziyaretçiler ve katılımcı firmalar için daha cazip bir ortamda gerçekleşecek. 2013’deki fuar alanının neredeyse yüzde 90’ının daha Haziran ayı ortasında kesin olarak rezerve edilmiş olmasında bunun da payı olabilir. Türk Artkim Fuarcılık şirketiyle birlikte PaintExpo Eurasia’yı Türkiye’de organize eden FairFair GmbH şirketinin Genel Müdürü Jürgen Haussmann, bu konuda şu açıklama yaptı: “Tecrübelerimize göre Türkiye ve Ortadoğu’da bazı şirketler fuara katılmaya ancak çok kısa süre öncesinde karar verirler. Bu nedenle PaintExpo Eurasia fuarında çok sayıda şirketin daha fuardan dört ay önce standları için kesin rezervasyon yapmış olmaları ve ayrıca çok sayıda kesin olmayan rezervasyonun da olması bizi çok sevindirdi. Bu da, fuarımızın endüstriyel kaplama teknolojisi sektöründe sahip olduğu önemin artmaya devam ettiğinin bir göstergesidir.” Ve bundan ayrıca, Endüstriyel Kaplama Teknolojileri için Uluslararası Lider Fuar’ın Avrasya ayağının üçüncü fuarda daha da büyüyeceği sonucunu da çıkarabiliriz. Uluslararası niteliği daha şimdiden artmış durumda, çünkü fuara en az 16 ülkeden firmalar katılacak. Bunlar arasında Türkiye’nin hemen hemen tüm önde gelen sektör firmaları, örneğin BPC Boyasan, Botersan, Elsisan, EMA-TECH, MEP Teknik, STR Teknik ve Yakut Makina ve ayrıca uluslararası sektörün “ağır sıkletleri”nden birçoğu, örneğin Dürr Systems, Eisenmann, Finishing Brands, IST Metz, LacTec, Lesta, LTB Luft- und Thermotechnik, Nordson, Pollution Control Products, PPG, Pyrox ve VR Coatings yer alıyor.




Tüm alanlarda yenilikçi geliştirmeler...
FairFair Genel Müdürü Jürgen Haussmann sözlerine şöyle devam etti: “Ulusal ve uluslararası pazar ve teknoloji liderlerinin büyük ilgisi sayesinde fuarın ziyaretçilerini ön işlemeden kalite kontrolüne kadar eksiksiz ve sektörün genelini temsil eden bir ürün ve hizmetler yelpazesi beklemektedir.” Fuarda sergilenecek ürünlerin yelpazesi ıslak boyama, toz kaplama ve rulo kaplama (coil coating) için tesisler ve sistemlerden, uygulama teknolojisinden ıslak boyalar ve toz boyaları, otomasyon ve nakil teknolojisi, temizlik ve ön işleme, kurutma ve sertleştirme, çevre teknolojileri, hava besleme ve atık hava arıtması, su arıtma, geri dönüşüm ve atık bertarafı, oradan da aksesuarlar, ölçme ve kontrol teknolojisi, kalite güvencesi, boya sökme, hizmet olarak kaplama faaliyeti, hizmetler ve sektörel yayınlara kadar uzanır. Fuara katılacak firmalardan pek çoğu yeni geliştirmeleri ve ileri geliştirmelerini sunacaklar. Geliştirilen ürünler, artan kalite beklentilerini optimize edilmiş malzeme ve kaynak verimliliğiyle, daha fazla esneklikle ve daha çevre dostu bir şekilde karşılayacak şekilde tasarlanmıştır. Dahası bütün bu hedefler, metallerin, plastiklerin, cam, ağaç ve ahşap malzemelerin veya başka malzemelerin hangi sanayi sektöründe boyanacaklarından ya da kaplanacaklarından bağımsız olarak geçerlidir.






İstanbul Expo Center – çabuk ulaşılabilir
Coğrafi, jeopolitik ve ekonomik bakımından ideal bir konumda olan Türkiye, Avrupa ve Orta ile Doğu Asya arasında merkezî bir ticaret kavşağı rolünü üstlenmek için çok iyi önkoşullara sahiptir. İki kıtaya uzanan İstanbul kentinde, 3 bin yılı aşkın bir süredir kültür ve ticaretin nabzı atıyor. Atatürk Havalimanı’nın hemen yanı başındaki konumuyla İstanbul Fuar Merkezi’ne ulaşım hızlı ve rahattır. Bu sayede PaintExpo Eurasia fuarına gerek Türkiye’nin gerekse Ortadoğu ve Kuzey Afrika’nın birçok şehrinden aynı gün içerisinde gelip gidilebilir.