Yöresel Ürünler Fuarı Antalya





Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıl Antalya Expo Center Fuar Merkezi’nde düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı’nda Bilecik’in ürünlerinin ilgi görmesi üzerine bu yıl fuarda stand açılacağı belirtilerek, başvuruda bulunmak isteyenlerin 4 Ağustos 2015 Cuma günü saat 16:00’ya kadar Oda yetkilileri ile irtibata geçmesi gerektiği belirtildi. TSO’dan yapılan açıklamada şunlar aktarıldı:

"Türkiye’nin ilk ve en büyük yerli malı tanıtım organizasyonu olan 6. Yöresel Ürünler Fuarı (YÖREX) 07 – 11 Ekim 2015 tarihleri arasında Antalya Expo Center Fuar Merkezinde düzenlenecektir.

 

YÖREX Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenen bir organizasyondur. Katılımcılar 10.000 metrekarelik alanda bir araya gelecek, her şehir kendi yöresel ürününü, kendi şehrinin marka değerlerini tanıtacaktır. Bu ürünler hem profesyonel alıcılarla, hem de fuar süresince Antalya’ya gelen yerli ve yabancı turistlerle buluşturulacaktır. Ayrıca, coğrafi işaret ve markalaşma konularında katılımcılara destek sağlanacak ve fuar süresince etkinlikler düzenlenecektir.


Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarda; 62 ilden 325 stand kurularak yöresel ürünlerini ve kültürel zenginliklerini yerli ve yabancı 114 bin ziyaretçiye tanıtma fırsatı elde edilmiştir.

Odamız ve BEBKA işbirliği ile geçtiğimiz yıl ilk defa katıldığımız fuarda açılan standımızda İlimize ait yöresel gıda, tekstil ve el sanatları ürünlerimizi sergileyerek tanıtımını yapma imkanı elde edilmiş, katılımcılarımızın özverisi, standımızın ve ürünlerimizin sergilenmesindeki estetik göze çarpmış ve İlimiz adına açılan standımız fuara katılan 325 stand arasından ilk üçe girmeyi başararak büyük bir başarı elde etmiştir.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası olarak; 
ü    İlimizde üretilen veya yetiştirilen yöresel ürünlerimizin, ulusal ve küresel ölçekte tanıtma fırsatı elde edilmesi,
ü    Yöresel ürünlerimizin ticarileşmesi konusunda girişimcilere ve üreticilere rehber olması,
ü   Yöresel ürünlerimizin ticari değerlerinin ve piyasa derinliklerinin artmasıyla İlimizdeki ticari hayatı canlandıracağı,
ü  Yöresel ürünlerin tescillenmesi ve markalaşmasında açılım sağlayacağı,
ü   Yöresel ürünlerini, genellikle yerel pazarlar için üreten firmalarımız, bu fuarla ulusal pazarlara açılma olanağı sağlayacağı için bu yıl 6.sı düzenlenecek olan YÖREX Yöresel Ürünler Fuarında İlimiz adına stand açılmasına karar verilmiştir.

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası ve BEBKA işbirliği ile İlimiz adına açılacak standımızda 07-11 Ekim 2015 tarihleri arasında fuara katılarak ürünlerini sergilemek, tanıtımını yapmak ve ürünlerinin markalaşmasını isteyen veya fuara katılamayıp ürünlerini odamız aracılığıyla göndermek isteyen üyelerimizin 14 Ağustos 2015 Cuma günü saat 16:00’a kadar Odamızla irtibata geçmesi önemle rica olunur."




BİLECİK TİCARET VE SANAYİ ODASI

Detaylı Bilgi İçin;

Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası
0 228 216 00 11 – 12 (108) Seda YALÇINKAYA
www.bileciktso.org.tr

Fuar Detayı İçin;
www.yorexfuar.com