Tunnel Expo Turkey Yapım Teknolojileri


2.Tunnel Expo Turkey
2.Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı


27 - 29 AĞUSTOS 2015


İSTANBUL FUAR MERKEZİ YEŞİLKÖY


Günümüzde Türkiye, Dünya’da tünelcilik faaliyetlerinin öne çıktığı en önemli ülkelerden biridir. Birkaç sene içerisinde Türkiye’de tünelciliğe 35 milyar Avro’nun üzerinde bir yatırım bekleniyor. Projelerin zamanında bitirilmesi ve maliyetlerin düşürülmesi için sektördeki kamu kurumları ve idarelerin yöneticileri ve teknik personelleri ile yükleniciler, mühendislik firmaları, müşavirler, makine üreticileri ve çeşitli tedarikçiler gibi paydaşlar arasındaki iletişimin iyi sağlanması, en son gelişmelerin paylaşılması ve tartışılması sektörün olumlu bir ivme kazanmasına katkıda bulunmaktadır. Bunun için de, konuyla ilgili sempozyumlar, fuarlar ve eğitim programlarının yapılması kaçınılmazdır. Bu da Tünelcilik Derneği’nin en önemli hedefleri arasındadır.

Derneğimiz 2014 yılında Türkiye’nin Tünelcilik ile ilgili ilk ve tek fuarı olan 1. Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları (1st Tunnel Expo Turkey) Fuarı’nı Demos ile birlikte başarıyla gerçekleştirmişti. 15 bin metrekarelik bir alanda yer alan fuara yerli ve yabancı 155 firma katıldı. Fuarı 24 farklı ülkeden olmak üzere sektörle doğrudan ilgili olan toplam 3000’in üzerinde kişi ziyaret etti. Aynı tarihlerde ve aynı yerde, üç gün süren 3. Tünelcilik Kısa Kursu da bu etkinlikle beraber Derneğimiz tarafından başarıyla gerçekleştirilmişti. Yaklaşık 35 yerli ve yabancı uzman konuşmacı tarafından verilen kursa 240 kadar yerli ve yabancı dinleyici iştirak etmişti.

Tünelcilik Derneği olarak bu sene 2. Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları (2nd Tunnel Expo Turkey) Fuarı’nı Demos ile birlikte 27-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında yine İstanbul Fuar Merkezi – Yeşilköy’de yapacağız. Bu fuarla eş zamanlı olarak aynı yerde ve Türkiye Madenciler Derneği ile birlikte (1. Madencilik Fuarı)’nı da (1st Mining Expo Turkey) gerçekleştireceğiz. Çok sayıda firma bu fuarlara katılmak için şimdiden rezervasyonlarını yapmaya başladılar. Bu sene, ayrıca Dünya Tünelciler Birliği’ne (International Tunneling Association – ITA) üye 70 ülkenin ikişer temsilcisini bu etkinliklerimize davet ettik, kendilerine fuarda birer stant vereceğiz ve böylece tanıtım ve işbirliği fırsatı oluşturacağız. En az 30 üye ülkeden temsilcilerin katılımını bekliyoruz.

Aynı tarihlerde ve aynı yerde üç gün sürecek olan 4. Tünelcilik Kısa Kursu da (4th Tunneling Short Course) bu etkinlikler içinde yer alacaktır. Kısa Kursumuzun bu seneki ana temaları aşağıdaki gibidir.

TBM Tünelciliği,

Klasik Tünelcilik (NATM),

Yeraltı Madenciliği.

Kurs esnasında sunulacak ve tartışılacak konular, sert kayadan yumuşak zemine kadar değişen her türlü jeolojik koşullarda şehirlerde ve kırsal alanlarda uygulanabilen mekanize ve klasik tünel-maden galerileri kazı ve inşa yöntemleri ile ilgili tasarımdan uygulamaya kadar değişen, mega-projelerin de tanıtıldığı geniş kapsamlı bir içeriğe sahiptir. Üç gün sürecek bu kursu, yurtiçi ve yurtdışından gelecek uluslararası düzeyde tanınan 30’dan fazla uzman verecektir. Ayrıca, işveren pozisyonundaki kurumlardan davetlilerin de dinleyici olarak kısa kursa katılımları sağlanacaktır. Kısa Kursumuza eğitmen olarak katılacak olan uluslararası uzmanlardan Sayın Dr. Nick Barton, Dr. Levent Özdemir ve Dr. Güner Gürtunca’ya Kaya Mühendisliği, Tünelcilik ve Madencilik alanlarında yaşamları boyunca yaptıkları çok değerli katkılardan dolayı Derneğimiz tarafından birer madalya takdim edilecektir.


KISA KURS &TBM DAY

TUNNEL EXPO TURKEY etkinlikleri  yoğun  ilgi gördü 3 gün süresince TÜNELCİLİK DERNEĞİ tarafından gerçekleştirilen TÜNELCİLİK KISA KURSUNA 240 profesyonel dinleyici iştirak etti.

31 Ağustos Pazar günü gerçekleşen TBM DAY  çerçevesinde ROBBINS COMPANY, TERRATEC firmaları TBM Teknolojileri hakkında konferans verdiler.

9 ve 10 no lu salonlarda toplam 15 bin metrekarelik bir alanda gerçekleştirilen fuarda 155 firma  katılımcı olarak yer aldı. Bu firmalardan 45`i yurt içi temsilciliği olan yabancı firmalar olurken, 19`u da doğrudan yabancı katılımcı olarak yer aldılar. 

Demos Fuarcılık tarafından profesyonel bir çalışma ve planlama içerisinde  yürütülen reklam ve tanıtım çalışmaları sonucunda Türkiye, ABD, Kanada,  Afganistan, Azerbaycan, İran, İsveç, İsviçre, Türkmenistan,  Rusya,  Mısır, Polonya, Kosova, Norveç, Cezayir, Malezya, Suriye, Slovakya, Türkmenistan, Almanya, İtalya, Hırvatistan, Katar, Birleşik Arap Emirliklerinden Tünelcilik sektörünün profesyonelleri TUNNEL EXPO TURKEY`i ziyaret ettiler. Fuarı  24 farklı ülkeden    422 yabancı   2596 Yerli olmak üzere toplam  3018  kişi ziyaret etti.

2.TUNNEL EXPO TURKEY   27-29 Ağustos 2015 tarihleri arasında yine İstanbul Fuar Merkezi`nde ziyarete açılacak. İlk yılın tecrübesi ve birikimi ile tanıtım çalışmaları Ekim 2014 başlamış olan fuar Tünelcilik sektörünün dünyadaki en büyük organizasyonu olma yolunda hızla ilerliyor.
  
Türkiye`nin ilk TÜNELCİLİK  FUARI  TUNNEL EXPO TURKEY Büyük İlgi Gördü.
  
28-31 Ağustos 2014 Tarihleri arasında Tünelcilik Derneği ve Demos Fuarcılık İşbirliği ile düzenlenen TUNNEL EXPO TURKEY`E Toplam 11 Ülkeden  155 Katılımcı firma iştirak etti. 





Tunnel Expo Turkey - Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı Türkiye`de düzenlenen ve sadece tünel kazma ve yeraltı inşaatı alanına yönelik benzersiz bir fuardır.

Bu sebeple fuarda, yüksek kalite arayan ve alanında uzman profesyoneller ve şirketler yer alacaktır.

Tunnel Expo Turkey`in sunduğu aktivite ve hizmetlerin kalitesi, Tünelcilik Derneği`nin teminatı altındadır.

İstanbul Fuar Merkezi modern fuar alanı, konumu, etkileyici sergi salonları, çok sayıda konferans salonu ve geniş dış mekan sergi alanlarının yanı sıra inşaat sektöründe sahip olduğu geleneği ile bu fuar için en uygun sergi alanı olması sebebiyle tercih edilmiştir.

Tunnel Expo Turkey`e katılması beklenen ziyaretçiler arasında çeşitli sektörlerden profesyoneller ve uzmanlar yer almaktadır. Tunnel Expo Turkey`i dünyadaki diğer tünelcilik fuarlarından ayıran benzersiz sergi konsepti ve sahip olduğu yüksek kaliteli bilimsel komitesi, ziyaretçiler için en büyük cazibe kaynağı olacak.